Yoga op de stoel

De cursus is een eenvoudige kennismaking met yoga, waarbij alle oefeningen zittend op een stoel worden gedaan. Het voelen van het lichaam en het ervaren van de adembeweging maakt een groot verschil in hoe we ons voelen. Het doen van simpele bewegingen zoals het laten zakken van je oor naar je schouderkop of juist andersom je schouderkop optrekken richting je oor, geeft heel veel ruimte in je nek- en schouder gebied.

Simpele bewegingen, eenvoudige oefeningen om meer contact te maken met je lichaam, dat is wat deze cursus aanbiedt. Liefdevolle zorg voor het voertuig, ons lichaam, waar we al ons hele leven van alles en nog wat van hebben verwacht. Onze lichamen vertonen bij ons allemaal slijtage en mankementen door het vele, intensieve gebruik. Juist daarom is het zo fijn om daar op een zachte, zorgzame wijze mee om te gaan tijdens deze cursus.

Yoga helpt om pijnklachten, ook chronische, te verzachten. Het is geen wondermiddel, maar kan zeker een groot verschil maken. Hopelijk spreekt aan om eens te gaan ontdekken wat ongeacht je leeftijd nog mogelijk is om te leren van je lichaam en hoe je er liefdevol voor kunt zorgen.

Graag deel ik mijn kennis en ervaring om een verschil te maken in je leven. De oefeningen die tijdens de cursus gedaan worden geef ik mee op papier. Zodat je thuis, gewoon op een stoel of ’s morgens op de rand van je bed een dagelijkse portie aandacht kan geven aan je lichaam. Sommige dingen hoeven niet te zijn of te blijven zoals ze zijn! Een beetje aandacht doet wonderen. Lenigheid en souplesse zijn dus geen vereisten vooraf, maar zijn na 3 fijne sessies vast en zeker wel vergroot.

 

Vrouwen van Nu les

Dinsdagmiddag 14.00 – 15.00 uur 

31 oktober, 7, 14, 21 & 28 november 2023 – €60

9, 16, 23 en 30 januari, 6 februari 2024  – €60

Stoelyoga

Dinsdagmiddag 14.00 – 15.00

19, 26, 10 en 17 oktober 2023 – €48